CLUB ACTIVITEITEN

Binnenwater

Deze avonden (op de vrijdagavond) begint meestal met even voorpraten in onze clubruimte, met of zonder een bakje koffie. Daarna gaan we het water in. In de loop van de tijd hebben we het bad verdeeld, overigens zonder zichtbare lijnen, in twee delen.

De instructeur met cursisten zijn te vinden in het linkerdeel. In het middendeel zijn we meestal aan het baantjes trekken, terwijl in het rechterdeel veelal een trainingsprogramma wordt uitgevoerd. Een van ons heeft een aantal oefeningen genoteerd op een lijst, en deze worden dan gevolgd. Zwemmen dus in optima forma.

De andere avond hebben we “jacketavond” het trainingsprogramma bestaat dan uit oefeningen van verschillende aard en soort.

We proberen regelmatig een gezamenlijke afsluiting te plegen met een spel. Hierbij doen soms ook cursisten mee. Het helpt de eenheid van de club te bevorderen.

Buitenwater

Het Zeeland weekend;
Het Zeeland weekend is een 2 x per jaar terugkerende gebeurtenis die van groot belang is voor de club. In de afgelopen jaren waren het gezellige weekenden waarin naast het uitreiken van eventuele brevetten, veel gedoken, ook de onderlinge banden kunnen worden gesmeed en/of aangehaald. Met op zaterdag vaak de BBQ, en als afsluiting hebben we op Zondagmorgen een gezamenlijke brunch, waarna een ieder zijns weegs gaat.

Van Zeus Faber uit zijn er een paar notoire volhouders wat duiken betreft. Meestal gaan we naar het T’wiske, omdat daar een goede oefenplek is. Tevens is deze plek het dichtst bij huis. Andere veel bezochte plaatsen zijn. Vinkeveen, Luinjeberd, plas bij Joure, T’wiske, etc.

We proberen de duik zo vaak mogelijk een bijzonder tintje te geven. Zo hebben we een Oudjaar duik met oliebollen, Nieuwjaarsduik met een bittertje ( mag eigenlijk niet, maar na de duik, of weer op het thuishonk en ook een beetje tegen de kou, omdat het water dan ca 4 graden is) Paasduik, hemelvaartsduik, Koningsduik, Luilakduik, Pinksterduik, kerstduik.

Even een misverstand uit de weg ruimen;
Van duiken in koud water wordt je niet ziek, verkouden of dergelijke. Vanuit de zomer door duiken in de winter bouwt weerstand op.

Uit het water

Ik kan u voor de verslaggeving verwijzen in de diverse “Spuigaten

Eigenlijk zou hier een verslag moeten volgen van zo’n Zeeland weekend. Maar dat voert een beetje ver in het kader van algemene informatie,laten we het erop houden dat dan in groepen op verschillende plaatsen wordt gedoken, terwijl s’avonds wordt bijgepraat. Natuurlijk is er de BBQ op zaterdagmiddag. Overigens gaan een aantal mensen hierna weer duiken, en dat betekend dat drankgebruik zeer gematigd is. Op zich een prima gewoonte.