Duikvereniging Zeus Faber is aangesloten bij de overkoepelende organisatie, IADS. ( International Assocation of Diving Schools ). Deze organisatie heeft een eigen brevettering systeem en stelt zich ten doel het bevorderen van de duiksport.

Binnen onze vereniging hebben we 2 gebrevetteerde instructeurs, geassisteerd door 4 dive masters.

Deze kunnen opleiden tot:

  • Open water brevet
  • Advanced open water brevet
  • Rescue diver
  • Dive master

Cursusgelden.
Het bedrag tbv cursus geld is op te vragen bij de voorzitter;
– voor open water sportduiker € …. dit is inclusief lidmaatschap en IADS verzekering zodat u zonder zorgen kunt beginnen.
– voor advanced open water sportduiker € ……
– overige cursussen te bevragen bij het bestuur.

Deze bedragen zijn voor de beginnende duiker inclusief theorieboek, theorie/praktijk (binnen-/buitenwater) en gebruik van stabilazing jacket, vinnen, duikmasker met snorkel, loodgordel inclusief lood, alsmede gebruik van een persluchtcilinder en adem automaat.

De minimum leeftijd voor toelating tot het examen van open water sportduiker is 14 jaar. Voor minderjarigen geldt echter wel dat zij schriftelijk toestemming nodig hebben van de ouders of voogd bij het aanmelden voor het sport duiken.

De duur van de opleidingen is verschillend per niveau. De opleiding bestaat uit een aantal theorielessen en lessen in het zwembad en daarna in het buitenwater.

BACK